Kedves Fonyódra látogató Kutyások!

  • 0

Kedves Fonyódra látogató Kutyások!

Tags :

Category : Hírek

Kaptunk egy levelet egy fonyódi Gazditól, amit szerintünk mindenkinek el kellene olvasni! Tegyünk azért, hogy mindenki(kutyás és nem kutyás is a maga helyén) örömét lelje Fonyódban és a Balatonban. Íme a levél:

Remek ötlet következményeként Fonyódon 2016-ban kutyás fürdőhely nyílt. Pillanatok alatt nagyon népszerű lett. A helyi, környékbeli és itt nyaraló kutyások nagy örömmel fogadták a Balaton első kutyás strandját. Kis kutyának, nagy kutyának, öreg kutyának és minden gazdinak egyaránt megfelel.

Idén a kutyás fürdőhely jelképes összeggel fizetőssé vált, de biztonságosabb lett a kerítéssel, van sok kuka rendszeres ürítéssel, kutyapiszok-zacskóval, lépcsős lejáró embereknek, lépcső nélküli lejáró kutyáknak, konténer wc.

Persze vannak még hiányosságok, hiszen az első pár év csak tanuló év, tapasztalat gyűjtés. Az, hogy megmarad-e, megmaradhat-e, az rajtunk kutyásokon múlik. Fontos lenne, hogy tartsuk be a szabályokat. Túl sok nincs belőle, és úgy látjuk, mi gyakran ott levő kutyások, hogy általában jól működik. Kutyák okosak, gazdik igyekszenek. Kutyakaka elvétve található, de a legtöbb gazda összeszedi kutyája produktumát, sőt még másokéit is.

Sajnos a parkolás, mint mindenhol Fonyódon nehézkes, és az út is a még folytatódó vasútépítkezés miatt poros és gödrös, de ez majd elmúlik jövőre.

A legnagyobb baj a kutyás stranddal, az a NEM kutyás strand. Sajnos sok kutyatulajdonos, nem tudni miért, a kutyás strand mellé, a szabad strand területére viszi kutyáját annak ellenére, hogy ezt táblák tiltják.

Szeretnénk kérni kutyások a kutyásokat, hogy ne rontsák a kutyás strand hírnevét azzal, hogy tiltott helyen tartózkodnak kutyáikkal. Nem szeretnénk, ha emiatt az egy-két szabálytalankodó miatt az emberek általánosítanának, és minden kutyást el kezdenének nem szeretni. Nagy területet kaptunk, elférnek benne kutyák, gazdik, sőt még a horgászok is. Jut hely mindenkinek, hagyjuk meg a nádas melletti területet a fürdőzőknek, azoknak akik ezt a partszakaszt szeretik, ki ezért, ki azért, de nem kutyákkal szeretnek fürdeni. Még a kutyások között is vannak ilyen emberek! J

Nem hiszem, hogy a belépőjegy miatt fürdenek ott a szabálytalankodó kutyások, hiszen este 7 után is vannak ott jó páran, amikor már mindenkinek ingyenes a strand.

Kérjük a kutyás strandot szerető és használó emberek és kutyák nevében, hogy a kutyákat a kerítésen belül, a kutyás strandon engedjék el, fürdessék.

Szeretnénk, ha megmaradhatna a kutyás strand, ennek érdekében kérünk minden kutyást, hogy azt használja és ne a strandokat!

A fonyódi kutyások nevében, egy a kutyás fürdőhelyet kedvelő gazda.