Megnyílt a Balaton első kutyás fürdőhelye

  • 0

Megnyílt a Balaton első kutyás fürdőhelye

Tags :

Category : Hírek

2016. 06. 01-én került átadásra a Balaton part első kutyabarát fürdőhelye. A 1200 m2 alapterületű partszakasz kijelölését március 30-án szavazta meg egyöntetűen a képviselő – testület. A kutyás strand az eddig szabad strandnak nevezett területen lett kijelölve. Később a Városfejlesztési bizottság újratárgyalta és a képviselőtestület jóváhagyta a kijelölt terület megnagyobbítását, amely immár 3000m2.

Az átadásra kutya etikettel készültek, amely tizenkét pontban foglalja magába a gazdik kötelezettségeit. A kijelölt terület tökéletes helyet biztosít a kutyás fürdőzők számára. Meglehetősen fás részről beszélünk, de mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő pihenőterületet, napozásra és hűsölésre is alkalmas területet találnak.

Hidvégi József polgármester szerint „Nem csak tiltani kell valamit – mivel a strandokra kutyát bevinni szigorúan tilos – hanem meg kell teremteni az a lehetőséget, hogy aki onnan kiszorul máshol lehetősége legyen fürdetni kutyáját.” Megteremtették a higiéniás feltételeket, hogy a kutyabarát gazdák és a kutyák is megfelelően érezhessék magukat a Balaton partján. Mindkét legközelebbi fürdőzőhelytől legalább 500 méterre van, valamint két kikötő is elválasztja a kutyabarát strandot a többitől. Hangsúlyozta, hogy semmilyen veszélyt nem jelentenek a kutyák a víz. A városüzemeltetés dolgozói rendszeres felügyelettel biztosítják a zöld terület karbantartását, de elvárás a kutyatulajdonosoktól, hogy kutyáik viselkedésére és

a strand tisztaságára odafigyeljenek. Ehhez a város kihelyezett ürülékgyűjtő zacskókat és hulladéktárolókat biztosít, valamint kutya toalettnek homokos területet kaptak a kedvencek. A fonyódi kutyabarát fürdőhelyen lesz a vizesblokk és toalett a gazdik számára is. A fürdőhelyet korlátlanul használhatja bárki, természetesen az etikett betartása mellett.

A polgármester bízik abban, hogy a strand megnyitása turisztikai vonzatában is érzékelhető lesz, az eddigi értékelések szerint ez várható is. A partszakasz fejlődőképes, az idei év megmutatja, hogy mit kell még esetleg változtatni, hogy a látogatók még komfortosabban érezzék magukat.


Leave a Reply